Dag van de Jonge Huisarts

Het thema van de eerste editie van de Dag van de Jonge Huisarts was ‘de huisarts van de toekomst’. Covid zorgde dat vaste structuren meer en meer in vraag worden gesteld. Als Jong Domus merken we vele opportuniteiten om over te schakelen naar de Huisartsgeneeskunde van de toekomst.

Het programma van de dag ging als volgt:

  • 9.30-9.45u: Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica, geeft een korte introductie. (15 min)
  • 9.45u-10.15u: Isabelle François. Als managing director van Health House vzw bekijkt ze de impact van innovatie op onze toekomstige gezondheidszorg. Vandaag filosofeert ze over de gevolgen in de eerste lijn. (30 min)
  • 10.15u-11.25u: Paul Koning is orthopedist maar daarnaast vooral oprichter van Prisma. Prisma is de app die jou als huisarts direct toegang geeft tot een team van medisch specialisten die op verzoek hun kennis met je delen. Resultaat? Gerichter vervolgonderzoek en betere verwijzingen. Ook in België vindt dit reeds zijn weg. Luister en ontdek mee! (60 min en 10 min pauze)
  • 10.15u-11.25u: Paul Koning is orthopedist maar daarnaast vooral oprichter van Prisma. Prisma is de app die jou als huisarts direct toegang geeft tot een team van medisch specialisten die op verzoek hun kennis met je delen. Resultaat? 11.25u-12.00u: Sofie Croenen kent als verantwoordelijke beroepspromotie binnen Domus Medica de organisatie van de gezondheidszorg als geen ander. Zie je als jonge arts soms door het bos de bomen niet meer? Luister dan zeker mee naar naar haar verhelderende uitleg. (35 min)

Via ons Youtube-kanaal kan je de webinar nog eens bekijken: https://www.youtube.com/playlist?list=PL0YhDIBXW-NYuvn7L0_qirK1eL38DKFu1