Masterproefprijs

Jong Domus prijs voor “Meest Originele Masterproef”

Elk jaar gaan we op zoek naar de HAIO die de meest originele masterproef schreef. Interessante en minder besproken thema’s willen we niet een stille dood laten sterven. De rekrutering van de masterproeven vindt meestal plaats rond mei, het moment dat ook de masterproef dient ingediend te worden.

Bij de beoordeling wordt er gekeken naar de wetenschappelijke opbouw van de masterproef, maar de focus wordt vooral gelegd op de originaliteit. Hoe origineel is de onderzoeksvraag en de onderzoeksmethode? Hoe innovatief is de onderzoeker?

De drie beste masterproeven mogen een leuke prijs in ontvangst nemen op hun proclamatie, waarbij de winnaar een tegoedbon krijgt voor een (buitenlands) congres.

Daarnaast zijn we ook elk jaar op zoek naar geëngageerde lezers die mee willen lezen en de masterproeven willen beoordelen. Geef gerust een seintje bij interesse.

Winnaars 2020

Eerste plaats: Eline Daelemans: Hoe wordt de professionele identiteit gevormd en welke factoren spelen hierbij een rol; een kwalitatief onderzoek bij geneeskunde studenten.

Tweede plaats: Lotte den Ouden: Kwetsbaarheid in de huisartsenpraktijk: (g)een evidentie?

Derde plaats: Marie Lambert: De beleving van huisartsen en tandartsen in de gedeelde zorg voor sociale en maatschappelijke minderheidsgroepen.