Project Kafka

Sinds 2020 bindt Jong Domus de strijd aan tegen de administratieve overlast voor huisartsen. Het startte allemaal met een opiniestuk in de Standaard (“de huisarts is geen wandelend stempelkussen”), gekoppeld aan een petitie, die door meer dan 3500 artsen werd ondertekend. Verdere acties werden opgestart en ‘Project Kafka’ was geboren.

Ondertussen heeft Jong Domus zich verenigd in een stuurgroep samen met de verschillende artsensyndicaten (ASGB, VAS en AADM). Samen gaan zij verenigd de strijd verder aan.

Zinloze attesten zorgen voor een grote belasting voor de artsen, waardoor ze minder tijd hebben voor hun kerntaken. Ook voor de patiënt brengen deze attesten vaak onduidelijkheid, tijdverlies en frustraties met zich mee. Bovendien kosten zulke attesten handenvol geld aan de maatschappij. Dankzij een unieke samenwerking tussen alle artsensyndicaten proberen we er samen voor te zorgen dat er verandering komt en kunnen we een krachtig signaal geven.

Samen gaan we voor een grondige hervorming van de administratieve overlast zodat kwaliteitsvolle zorg op de eerste plaats kan blijven staan!

Heb je interesse om mee je steentje bij te dragen? Stuur dan een mailtje naar info@jongdomus.be.

In de pers: